Skip to content

De visser van de Stalenstraat.

aba865b461489bb2831687cf3f0a01c2De visser van de Stalenstraat in Waterschei/Genk is niet zomaar de prachtige hyperrealistische streetart van Bart Smeets aka Smates.

Hij is er gekomen dankzij een groep bewoners en handelaars die via Operatie Mooie plekjes van Stad Genk deze grauwe gevel aan een parking langs de straat indienden als verbeterplek. Ze wilden een rustgevend en realistisch beeld dat verwijst naar de Stiemerbeek die achter het gebouw door de vallei loopt. Ze wilden als het waren de natuur naar de straat trekken.

Met dat idee ging Smates aan de slag met enkele ontwerpen en konden de bewoners nog bijsturen hoe zij het zelf zagen en wilden. Het resultaat mag er zijn. “Hun visser” is een nieuwe inwoner van de straat. Hij is deel van de buurt geworden.

Link naar Operatie Mooie Plekjes.

IMG_9451 IMG_9461

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: