Skip to content

Samen een logo lanceren.

foto via KRC Genk van Photonews

De supporters van voetbalclub KRC Genk van Tribune Zuid lanceerden op 19 mei 2016, tijdens de thuismatch tegen Anderlecht, het nieuwe logo van de club door een gigantische tifo te ontrollen.

Dit is een mooi voorbeeld van co-creatie. De maanden ervoor kwam de club een aantal keer samen met de supporters om het logo voor te stellen, en over de verschillende uitwerkingen verder te overleggen.

De supporters kregen de primeur, en toonden het nieuwe logo voor het eerst met een prachtige tifo, die ze in het grootste geheim zelf maakten.

Het is een écht voetballogo geworden, waarin je duidelijk het ontstaan van de club, het mijnverleden, de fierheid én de ambitie van KRC Genk herkent. Ook in de slogan “Mijn ploeg, voor altijd” , krijgt het woord “mijn” uiteraard een dubbele betekenis.

Website van KRC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: