Skip to content

Verhalenhuis Belvédère.

voorbeeldluistervoorstellingVerhalen binden mensen om samen stad te maken. Een rondreizend verhalenkeetje, luistervoorstellingen, tentoonstellingen, publieke gesprekken, stadsontdekkingstochten én kookprogramma’s als de Volkskeuken zijn schitterende middelen om dat te doen. Altijd gastvrij, positief en persoonlijk.

Verhalenhuis Belvédère Rotterdam is het eerste Huis voor Immaterieel Erfgoed in Nederland. Het maakt de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar en beleefbaar voor een breed publiek. Het Verhalenhuis creëert ontmoetingen tussen werelden in de stad.

De thuisplek, een pand in de wijk Katendrecht op Rotterdam Zuid, wordt gerund als vrijwilligersbedrijf en wil stadgenoten zoals bewoners, wetenschappers, journalisten, ondernemers, curatoren en andere makers en organisatoren stimuleren hun passie, talent en vakmanschap in te zetten voor open stadssamenleving en het geluk van Rotterdammers.

Els Desmet, mede-bezieler: “Meebouwen aan het Verhalenhuis. Het voelt alsof ik niet anders kan. Het mee maken van een publieke ruimte in de stad waar mensen naar elkaars verhalen luisteren. Jong en oud, Nederlanders en migranten. Van havenarbeiders, bestuurders tot vluchtelingen. Een plek die –door aandacht voor verscheidenheid- nieuwe inzichten biedt en prikkelt tot verandering.”

lees er alles over: http://www.belvedererotterdam.nl

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: