Skip to content

#1déchetparjour #1pieceofrubbish

Zoals zovelen voor hem en ook na hem is Eddie Platt blijven plakken in Marseille. Vijf jaar geleden vertrok deze Brit vanuit Leeds voor een nieuwe, uitdagende job naar Napels. Hij stopte onderweg in Marseille en vier dagen later telefoneerde hij al naar Napels om te melden dat hij die job niet meer hoefde. Hij was verliefd geworden. Eerst op de stad en daarna op zijn Tunesische vriendin. Maar zoals dat wel vaker gaat verloopt liefde soms ook via de grootste ergernissen. In Eddie’s geval, en niet alleen het zijne, vooral de ongelooflijke vuiligheid die in de straten van Marseille rondslingert. Het gebrek aan burgerzin is in deze stad inderdaad soms hemeltergend. Alsof het voor de inwoners van Marseille een erezaak is om hun afval naast de vuilnisbak te werpen in plaats van erin. Maar eerder dan daar zoals de meesten over te klagen, besloot Eddie er iets aan te doen. Eén stuk afval per dag oprapen. Er een foto van maken en op de sociale media delen. Ondertussen is Eddie niet meer alleen. Al honderden inwoners, die van deze stad houden, helpen hem het afval uit de straten van Marseille te verwijderen. En hun voorbeeld wordt ook al in andere steden over de hele wereld opgevolgd. Wie weet, misschien gaan de inwoners van Marseille wel evenveel van hun stad houden als Eddie Platt en haar dus ook respecteren door haar schoon te houden.

More about #1déchetparjour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: