Skip to content

100 % Genks

“Samenleven tussen mensen met verschillende culturen?
Dat gaat vanzelf!”

100% Genks is de naam van een opvallende installatie in het centrum van Genk. De installatie toont je de ziel van een stukje Genk.

De multiculturele samenleving, daarover wordt immers veel gezegd en geschreven. Maar hoe gaat het er echt aan toe, het leven van alledag in de straten, buurten en wijken van Genk? Het project 100 % Genks laat het de mensen zélf vertellen.

Wijkmanager Luc en buurtwerkster Emine zijn al jaren actief in Waterschei en sprokkelden honderden kleine verhalen over buren uit hun wijk. Verhalen die tonen dat samenleven tussen mensen met een verschillende achtergrond vaak vanzelf gaat. 100% Genks dus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: