Skip to content

Urban Food Street

Wat een schitterend voorbeeld van Samen Stad Maken. De bewoners van 11 straten in een buurt van Buderim in Queensland Australië cultiveren op de voetpaden langs hun straat sinds 2009 bananen, citroenen, kruiden en héél wat ander eetbaar groen. Buiten het feit dat ze samen een grote oogst hebben, heeft vooral het contact en samenwerking tussen buren een enorme boost gekregen. Of hoe een “nature based solution” als fruit, kruiden en groenten telen een hulpmiddel wordt om beter samen te leven en gemeenschap te vormen. Ontroerend mooi.

www.urbanfoodstreet.com

Kijk ook naar het filmpje .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: