Skip to content

Samen een Landmark Maken.

Gisteren liepen we nog eens door Keulen en het viel ons op hoeveel slotjes er in enkele jaren bijgekomen zijn aan de Hohenzollernbrücke, nu ook wel “de brug van de liefde” genoemd. Elk slotje werd er opgehangen door een koppel om hun liefde te symboliseren. Je zag meer bezoekers de slotjes bewonderen dan je er in de Dom of op de kerstmarkten zag. Bovendien kregen we er het spektakel van een jong Turks koppel met een vuurrode bruid bij.

Of hoe tienduizenden mensen, koppels, spontaan Keulen een nieuw Landmark hebben bezorgd. In 2008 begonnen Keulenaars, al dan niet geïnspireerd door andere steden in Europa, met dit gebruik. In 2013 deed iemand er 30 uur over om ze te tellen. Toen al meer dan 155.000 slotjes. Maar dat kan nu al gemakkelijk het dubbele zijn.

Tonnen liefde, gecoproduceerd in een schitterende place-to-be.

http://www.liebesschlossbruecke.koeln

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: