Skip to content

De Specials.

img_4734 Ter Heide is een organisatie die professionele ondersteuning geeft aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking op vier locaties in Limburg. Het is een warme thuis, ook voor de zwaarste profielen, met de kwaliteit van kleinschaligheid in een grote, sterke organisatie.

In september lanceerden ze een oproep om “Specials” te werven, mensen die Ter Heide een warm hart toedragen. Heel wat personeelsleden, ouders, vrijwilligers en andere supporters gaven daar gehoor aan.  Ze zochten samen naar zoveel mogelijk interessante en gedragen verhalen en speerpunten waarmee ze in de toekomst als een hechte groep naar buiten willen treden.

Samen schreven ze ook een manifest dat ze momenteel uitrollen. Mooi hoe “believers” samen de handen in elkaar slaan voor “hun organisatie”

Wij voelen de empassie*, het warme thuisgevoel en de expertise van Ter Heide. Een warme thuis, ook voor de zwaarste profielen. De kwaliteit van kleinschaligheid in een grote, sterke organisatie. De inzet van medewerkers, ouders, vrijwilligers en vrienden van Ter Heide.
De Specials geven Ter Heide een gezicht.
Het gezicht van een gedreven zorgspecialist die een warme thuis voor haar bewoners creëert. Dat mogen de wereld en al zeker onze buren gerust weten. Daarom dragen wij dit warm, professioneel gevoel ook uit, binnen en buiten Ter Heide.

De Specials tonen onze gasten aan de samenleving.
Onze bewoners zijn ons gezicht en ons kloppend hart. Zij maken volwaardig deel uit van onze wereld, ook buiten Ter Heide. Daarom nemen wij onze gasten mee naar de samenleving, maar de samenleving ook naar Ter Heide.

De Specials organiseren ontmoetingen tussen onze gasten en de jeugd.
Onbekend is vaak onbemind. Daarom willen wij dat onze bewoners de jongeren en de kinderen buiten Ter Heide ontmoeten en elkaar leren kennen en waarderen. Misschien ontdekken zij ook zo hun engagement om te kiezen voor een beroep in de zorg.

De Specials zetten originele acties op.
Ter Heide loopt over van verhalen en beelden die wij met de wereld willen delen. Met opvallende acties en straffe stunts willen wij Ter Heide middenin de samenleving plaatsen.

De Specials zetten projecten op in Ter Heide en maken Ter Heide warm voor nieuwe ideeën.
Wij zijn besmet met het gevoel van Ter Heide en willen dit met de wereld delen. Wij zetten acties op die dit gevoel nog versterken en ondersteunen de uitvoering ervan.
Kun jij het ook al voelen? 45 jaar ervaring tussen de bewoners van Ter Heide. De warme thuis, waar zorgspecialisten hun bijzondere expertise iedere dag inzetten. Het gevoel er samen voor te gaan. Met 650 gemotiveerde medewerkers voor 400 bewoners tussen 3 en 73 jaar. Kun jij die “empassie” al voelen die ons iedere dag drijft?

Ja, ik ben een Special en zal mijn bijdrage leveren om één of meer actiepunten van de Specials te realiseren.

* empathie + passie

 

http://www.terheide.be

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Wetopia interventions aim to create " us " between people who do not always know each other but share the same place or neighbourhood. Starting from the love for and thus the potential of that place, we work together on social challenges and challenging questions. 

%d bloggers like this: